8ste Desselse Foorloop op Pinkstermaandag 16 mei 2016

by Gemeente Dessel

DESSEL - Op maandag 16 mei 2016 organiseert de Desselse Sportraad de Foorloop, de gezelligste jogging van de streek. Een loopwedstrijd waar klein en groot alle aandacht krijgt en de nodige aanmoedigingen krijgt toegeschreeuwd. Zowel de geoefende loper als de beginnende jogger “die voor zijn plezier” wenst mee te doen, vindt hier zijn gading. Want ons motto is: “Deelnemen is belangrijker dan winnen”.

Het is de bedoeling van de Sportraad om mensen aan te zetten tot sporten. En dat er veel gelopen wordt in Dessel, bewijzen de vele deelnemers, waaronder zelfs de burgemeester en een aantal schepenen.

De kinderen lopen ongeveer 1 of 2 km (14.45 uur), de volwassenen kiezen tussen 5 of 10 km (15.15 uur). De start en aankomst zijn voorzien aan het oude gemeentehuis en het parcours is volledig autovrij. De inschrijvingen, vanaf 13 uur, gebeuren in de Spinhallen in de Pastorijstraat, de prijsuitreiking en de tombola zijn in de tent achter het oud gemeentehuis.

Deelname kost 4 euro, 2 euro voor Val-leden en 1,50 euro voor kinderen.

Vanaf dit jaar trachten we ook iets nieuws toe te voegen : een G-loop voor personen met een mentale beperking of personen met autisme. Deze G-sporters lopen de kleine ronde van de kids run en starten rond 15 uur. Zij betalen 1,50 euro voor hun deelname.

De Sportraad is ervan overtuigd dat deze 8ste Desselse Foorloop ook dit jaar weer een succes wordt en hoopt dat er massaal sportschoenen worden aangetrokken.

Voor meer informatie kan je steeds terecht op de sportdienst in het administratief centrum, op het telefoonnummer 014 38 99 33 of via guy.vandenboer@dessel.be.