Babelba zoekt nieuwe acteurs

by Gemeente Balen

BALEN - Vanaf september start Babelba met een nieuwe reeks repetities. Elke maandagavond werken ze aan een nieuwe voorstelling, die in januari 2017 in het vrijetijdscentrum op de planken komt. Als je mee wil werken aan dit nieuwe project, neem dan contact op met VC De Kruierie.

Babelba: Balenaars grijpen hun kans op de planken

De voorstelling ‘Babelba’ begin april in vrijetijdscentrum De Kruierie was het resultaat van een intens sociaal-artistiek traject dat mensen in armoede en anderstalige nieuwkomers uit Balen gedurende een half jaar onder begeleiding van acteur/regisseur Stefan Perceval hebben doorlopen. De eerste voorstelling was al snel uitverkocht en er moest een tweede voorstelling bij voorzien worden, die ook bijna uitverkocht was. Meer dan 350 personen genoten van de voorstelling, maar waren vooral blij verrast over de prestatie van de acteurs.

Unieke ervaring

Voor de acteurs was het stuk voor stuk een unieke ervaring. Zeker met zo’n positieve reactie van het publiek. Het repetitieproces op zich was al een weg naar het opbouwen van meer zelfvertrouwen, maar vooral ook het plezier in het samen maken van een mooi project. Wat begon als twaalf aparte mensen, werd meer en meer een groep.

Wil jij ook op de planken?

Dit succesverhaal krijgt een vervolg. Vanaf september start een nieuwe reeks repetities, opnieuw met Stefan Perceval. Elke maandagavond werken ze aan een nieuwe voorstelling, die in januari 2017 in het vrijetijdscentrum op de planken komt.

Heb je zin om mee te werken aan dit nieuwe project? Of heb je nog vragen en aarzel je nog wat? Neem dan zeker contact op met Igor Geubbelmans in vrijetijdscentrum De Kruierie.