Balens bedrijf wint award van Voka Kempen Oost

Voka uitreiking Sidec

BALEN - Het Balense bedrijf Sidec heeft de award gewonnen van het Lokale OndernemersNetwerk (LON) van Voka Kempen Oost. Daarmee dingen ze in juni mee naar de Prijs Ondernemen 2017 van Voka Kempen. Het gemeentebestuur feliciteert deze Balense onderneming met deze award.

Tegelijk is het gemeentebestuur ook fier dat we zo'n bedrijf met een internationale uitstraling mogen huisvesten in onze gemeente. Wij duimen alvast voor juni.

Sidec
Sidec (gelegen in de Industriezone Berkebossen, Industrieweg 10) is sinds midden jaren tachtig de standaardnorm voor het kleuren en mengen van granulaten voor kunststof wand- en vloersystemen. Het bedrijf is de uitvinder van hoogwaardige, gekleurde kwarts voor gebruik in vloeren, wanden en decoratie.

Sidec is een uit de kluitengewassen hobby van stichter Guy Donckers die uitgroeide tot een professionele kmo. De activiteiten begonnen in de Kempen, maar intussen exporteert het bedrijf naar een vijftigtal landen verspreid over de hele wereld. De firma is op dit moment één van de belangrijkste producenten van gekleurd grind en zand in Europa met vestigingen en vertegenwoordigingen in de Benelux, USA, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Rusland, Oekraïne, Hongarije en Polen. Ze werken met een ISO9001 certificaat. Op dit ogenblik is Sidec bezig met de transformatie van een eerder productiegerichte omgeving naar een onderneming met de focus op onderzoek en ontwikkeling. Deze transformatie zal op korte termijn goed zijn voor heel wat innovatieve producten. Om de stap te kunnen zetten, doet het bedrijf heel wat investeringen. Zo bouwen ze een nieuwe energiezuinige en milieuvriendelijke fabriekshal, die de productieoppervlakte zal verdubbelen.

Waardering voor de medewerkers Zaakvoerder van Sidec Yves Jonckers is blij met deze award. Het is in de eerste plaats een enorme waardering voor alle medewerkers die zich voortdurend moeten aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen. Het is ook een eerbetoon voor zijn schoonvader Guy Donckers. Want zijn harde werk is het fundament van deze onderneming.

Sidec, kanshebber voor VOKA-Prijs Ondernemen 2017 De LON-awards van Voka Kempen gaan naar ondernemingen die al jarenlang onafgebroken bijdragen aan de welvaart en het welzijn van onze regio. Vaste waarden, bedrijven die op en top Kempens ondernemerschap uitstralen. In juni kiest een professionele jury welk bedrijf de Prijs Ondernemen 2017 in de wacht sleept.

In 2015 won Odrada Interieur ook al de LON-award van VOKA Kempen Oost. Een teken dat Balense bedrijven zich kunnen meten met de top van het Kempense ondernemersleven.

(bron: www.voka.be/kempen)

www.sidec.be