Bladkorven enkel voor zuiver bladafval

by Gemeente Balen

BALEN - Vanaf 19 oktober zet het gemeentepersoneel weer bladkorven op plaatsen waar veel bomen staan op gemeentelijke grond. Deze korven dienen enkel voor het zuiver bladafval van deze bomen en niet voor o.a. tuinafval of snoeisel. Bij misbruik haalt men de bladkorf terug op.

De gemeentelijke groendienst van Balen plaatst op verschillende plaatsen waar er veel bomen staan op gemeentelijke grond, bladkorven. Daarbij wordt beroep gedaan op de burgerzin van de inwoners van Balen. Zij kunnen hier de bladeren van de straatbomen in kwijt. Helaas moet men soms vaststellen dat deze korven ook gebruikt worden voor het dumpen van privé-tuinafval, afgebroken takken of ander afval. Dit is niet de bedoeling en kan soms zelfs de machines beschadigen waardoor de ophaling in het gedrang komt. Bij misbruik is men helaas genoodzaakt om de bladkorf te verwijderen.

Breng je zuiver bladafval gratis naar het containerpark
Tot en met 15 december mag je de afgevallen bladeren gratis naar het containerpark brengen. Let wel: enkel zuiver bladafval komt hiervoor in aanmerking, dus zonder gras, zand, takken,… Bladafval is echter ook prima compost onder struiken, bomen en planten.