BMX-parcours druk bezocht

by Gemeente Balen

BALEN - Het doet deugd om te zien hoeveel volk er altijd op het BMX-parcours is. Toch even de vraag om rekening te houden met de veiligheid voor jezelf en anderen: draag een helm en t-shirt met lange mouwen, stuntfietsen horen hier niet thuis, loop niet over het parcours,… Zo blijft het tof voor iedereen!

Nadat de vele regenbuien in het voorjaar de planning helemaal in het honderd deden lopen, is intussen het BMX-parcours aan sportcomplex Bleukens afgewerkt. En het resultaat van deze investering van bijna 60.000 euro mag gezien worden!

Mooi recreatief circuit
Voor de aanleg van het BMX-parcours deed de gemeente Balen beroep op de deskundigheid van Chris Jacobs uit Meerhout. Hij is bondscoach van de nationale BMX-ploeg en nauw betrokken bij BMX-clubs in de regio.

Het is een recreatief circuit (zoals in Meerhout), maar dat dicht aanleunt bij een professioneel circuit (zoals in Dessel) . Het is zo’n 300 meter lang, heeft drie bochten en bijna 20 heuvels. Zowel de beginnende bmx-er als de meer geoefende rijder kunnen er zich op uitleven.

Open elke dag tussen van 9u tot zonsondergang (of tot 21u30 tijdens zomermaanden)
Iedereen mag er tussen 9u en 21u30 (of zonsondergang in donkere maanden) gratis gebruik van maken. Belangrijke voorwaarde is dat je op een BMX fietst: dus geen gewone fiets, koers-, veldritfiets, skates, skateboard, step, moto’s, radiogestuurde autootjes,… Je mag er ook niet over lopen. Anders beschadig je de delicate ondergrond. Draag ook voldoende veiligheidskledij.

Hou je aan de gedragscode die uithangt aan het parcours.