Lokaal nieuws gemaakt door de inwoners van Lommel, Mol, Balen, Dessel, Retie en Arendonk.

Camerapalen in het straatbeeld

ANPR camera

BALEN/DESSEL/MOL - Op verschillende locaties in de politiezone worden bijkomende palen geplaatst van de toekomstige trajectcontroles en het ANPR-cameranetwerk. 

Het gaat momenteel enkel nog maar om de palen van de nummerplaatlezers. De camera's komen later. De bedoeling is om op termijn al het verkeer te kunnen controleren dat langs belangrijke assen in onze zone passeert. Denk aan grote toegangs- en invalswegen, maar bijvoorbeeld ook spoorwegovergangen en bruggen.

Met de trajectcontroles het ANPR-cameranetwerk heeft de lokale politie een handig hulpmiddel om de pakkans van daders en de verkeersveiligheid te verhogen. De eerste ANPR-camera's verschenen in 2012 al op de brug in Balen (Molsesteenweg) en aan de spoorwegovergang in Mol (Statiestraat). Deze hielpen in het verleden al bij het vatten van inbrekers.

Locaties
In totaal worden op 39 locaties in de drie gemeenten camera's geplaatst. Dit jaar worden alvast op 11 locaties de palen geplaatst: In Mol is dat langs de Abdijlaan, Borgerhoutsedijk, Baileybrug, Zuiderring, spoorwegovergang Martelarenstraat en St. Apollonialaan, Donk en Sluis. In Balen komen de palen langs de Olmensebaan en de Meerhoutsebaan (Olmen) en in Dessel langs de Nieuwedijk.

Onlangs werd de trajectcontrole langs de N18 in Dessel goedgekeurd. Het is het tweede traject in de politiezone. De trajectcontrole N18 in Balen (Steenweg op Leopoldsburg) werd vorig jaar al bepaald.