Give us a like and we'll keep you in the loop.

Lokaal nieuws gemaakt door de inwoners van Lommel, Mol, Balen, Dessel, Retie en Arendonk.

“Corbiestraat verzet zich tegen geweld”

by Gemeente Mol
by Gemeente Mol

MOL - De Corbiestraat is een plaats om samen plezier te beleven, zonder angst voor agressie of geweld. Dit vormt de centrale boodschap van de mars die zaterdagavond 12 november (19 uur) plaatsvindt. Initiatiefnemers zijn de jonge dj Jelle B en de Corbiekroegen. Alle deelnemers worden opgeroepen om een witte zakdoek rond hun arm te knopen als symbool van verzet tegen geweld.

De tragische gebeurtenis van afgelopen weekend heeft heel wat mensen geschokt en verontwaardigd. Vooral de zinloosheid van het dodelijke geweld weekte heel wat emoties, verdriet maar ook angst los.

De Corbiestraat stond als uitgaansbuurt eens te meer in een slecht daglicht. De initiatiefnemers benadrukken dat de Corbiestraat zoals beschreven in de media niet de uitgaansbuurt is waar zij dagelijks in vertoeven en werken.

Mooie momenten
Voor de meeste Mollenaars en mensen uit de ruime omgeving is de Corbiestraat een plek waar ze hun eerste lief of hun latere echtgenoot of echtgenote ontmoeten, waar ze met kameraden of vriendinnen onvergetelijke tijden beleven, waar ze heerlijk op restaurant gaan, een eerste pintje drinken, nieuwe muziekstijlen ontdekken, zalige zomeravonden op een terrasje spenderen,…

Dát is de Corbiestraat waar iedereen na een weekje werken of studeren met plezier en zonder angst naartoe komt. De initiatiefnemers van de mars benadrukken dat ook onze kinderen later recht hebben op een veilig uitgaansleven. Enkelingen mogen het niet verpesten voor de overgrote meerderheid die zich zonder agressie, geweld en drugs wilt amuseren.

Eerbetoon én oproep
De mars op zaterdagavond 12 november vormt allereerst een eerbetoon aan en herdenking van het slachtoffer, maar vooral ook een oproep om zinloos geweld te stoppen. Alle deelnemers willen samen – schouder aan schouder- sterk staan tegen geweld. Ze roepen iedereen op – jongeren, cafébazen, politie én gemeentebestuur – om samen te werken aan een mooie toekomst voor de Corbiestraat waar iedereen zich kan uitleven zonder angst en met respect en verdraagzaamheid voor elkaar.

Verloop van de ‘Mars tegen geweld’
Zaterdagavond komen alle deelnemers samen om 19 uur in de Corbiestraat. Als teken van verzet tegen geweld knoopt iedereen een witte zakdoek rond zijn arm. Omstreeks 19.30 uur vertrekt een rustige wandeling door het Centrum. Na de korte optocht nemen enkele cafébazen en mensen uit de vrienden- of familiekring van het slachtoffer het woord. Als afsluiter draaien enkele dj’s van de Corbiestraat in openlucht passende nummers. Om 22 uur eindigt het initiatief.

De organisatoren vragen dat iedereen die komt, zich aanmeldt op het evenement dat wordt aangemaakt op Facebook. Dit maakt het mogelijk om het aantal deelnemers vooraf gericht in te schatten.