"De grootste Panathlonvlag van Europa” wappert boven Brasel

by Gemeente Dessel

DESSEL - Op zaterdag 17 december 2016 werd “de grootste Panathlonvlag van Europa” officieel omhoog gehesen aan Sportpark Brasel in Dessel.

Enkele jaren geleden ondertekenden alle Desselse jeugdsportclubs de Panathlonverklaring over ethiek in de jeugdsport. Door het ondertekenen van dit charter verbonden de clubs zich er toe om te streven naar de positieve waarden in de jeugdsport. Respect en fair play zijn daarbij erg belangrijk.

Ook de Desselse sportraad staat volledig achter dit charter. Om dit te benadrukken werd op initiatief van de sportraad een 12 meter hoge vlaggenmast met bijhorend infobord geplaatst in het Sportpark Brasel. De bedoeling is dat de vlag constant boven het sportpark wappert en zodoende blijvend aandacht vraagt voor respect en fair play in de (jeugd)sport.