'De Verswinkel' van winnares 'Win een Winkel' opent 13 september

by Gemeente Mol

MOL - Voor Sarah Beenaerts, de winnares van 'Win een Winkel' komt de opening van haar eigen winkel heel dichtbij. Sarah start op dinsdag 13 september met het verkopen van (h)eerlijke maaltijden en producten in De Verswinkel. Ze gebruikt zoveel mogelijk lokale ingrediënten en pakt het zo milieuvriendelijk mogelijk aan.

Op 11 mei won Sarah Beenaerts de wedstrijd Win een Winkel met haar concept over (h)eerlijke voeding. Na een spannende wedstrijd werd zij uit tien deelnemers geselecteerd om haar droom waar te maken. Sarah kreeg een cheque van 25.000 euro waarmee ze haar verswinkel kon opstarten. Ze koos voor een pand in de Statiestraat waar ze een voormalige apotheekzaak helemaal ombouwde tot een gezellige voedingswinkel met open keuken: De Verswinkel.

(h)eerlijke producten Wat gaat Sarah nu juist verkopen? De producten zijn opgedeeld in vier categorieën:

• Soep en bereide maaltijden. Sarah maakt die zowel met vis, met vlees als vegetarisch.
  • Lunch. Ze voorziet elke dag een nieuwe lunch en een vegetarisch alternatief.
  • Bulkverkoop van onder andere zaden, granen, noten, zelfgemaakte muesli, olijfolie enzomeer.
  • Streekproducten

Sarah werkt met glazen potten met een waarborgsysteem en natuurlijke wegwerpverpakkingen, om zo ecologisch mogelijk te werken.

Klant is koning
De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag open van 11 tot 20 uur. Sarah koos bewust voor een later openingsuur om elke doelgroep zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ze hoopt op veel feedback van haar klanten. Zowel digitaal als in de winkel vind je een ideeënbus, want elke suggestie is welkom.