Delegatie uit Kara Kara te gast in Mol

by Gemeente Mol

MOL - Van 26 september tot 6 oktober is een vijftallige delegatie uit de zustergemeente Kara Kara (Niger) te gast in de gemeente Mol. Onder hen ook de ‘Chef van het Kanton’ van Kara Kara. Tijdens hun bezoek wordt vooruitgekeken naar de toekomstplannen van de stedenband en de viering van 10 jaar stedenband in 2017. Daarnaast staan er ook heel wat bezoeken op het programma die passen binnen de thema’s waarrond gewerkt wordt in de stedenband. Op 28 september werd de delegatie door het gemeentebestuur officieel welkom geheten in ’t Getouw.

De delegatie bestaat uit volgende leden:

• Mr. Goudia Soumana, traditionele ‘Chef van het Kanton’ Kara Kara en grote fan van de stedenband.
  • Mr. Soumane Tahirou, deskundige in het opstellen van programma’s en het begeleiden en evalueren van programma’s en ontwikkelingsorganisaties ter plaatse.
  • Mevr. Harouna Fati, lid van het stedenbandcomité en actief lid van een vrouwengroep.
  • Mr. Neino Anaroua, eveneens lid van het stedenbandcomité in Kara Kara en medeopvolger van onze verschillende programma’s.
  • Mr. Adamou Baraze Mamane, onze coördinator en administrator in Kara Kara en op de hoogte van alles wat er gebeurt binnen onze stedenband.

Kara Kara
Kara Kara is een uitgestrekte gemeente in het zuidwesten van Niger, vlakbij de grens met Nigeria. Niger is een Afrikaans land ten zuiden van de Sahara. Het is volledig afgesloten van de zee. Het land heeft bijna geen natuurlijke rijkdommen en regelmatig wordt het geteisterd door droogte of sprinkhanenplagen. Niger is dan ook één van de armste landen ter wereld.

Stedenband Kara Kara
Sinds mei 2007 heeft de gemeente Mol een stedenband met de gemeente Kara Kara. In een stedenband engageren twee gemeenten zich om op een duurzame en respectvolle manier met elkaar samen te werken voor een langere periode. Door het uitwisselen van kennis, ervaringen en informatie willen ze komen tot een beter bestuur, een betere kennis van elkaars problemen en een rechtvaardige oplossing voor de derde wereldproblematiek.

Themawerking
Samen werken ze rond een vijftal thema’s: gezondheidszorg, zuiver water, onderwijs, het versterken van de vrouwen, en het versterken van het plaatselijk bestuur.

Ontbijtbrunch
Op zondag 2 oktober kan je samen met een delegatie uit Kara Kara deelnemen aan een ontbijtbrunch. Wil jij op een gezellige manier kennismaken en van gedachten wisselen met onze gasten? Schrijf dan uiterlijk op 30 september in voor de brunch die plaatsvindt van 10 tot 12.30 uur in het Sint-Lutgardisinstituut (zaal Sint-Romboutstoren), Gasstraat 11. De deelname is gratis.

Meer info:

• dienst ontwikkelingssamenwerking, 014 33 15 63, dosmol@skynet.be