Dienst ruimtelijke ordening gaat digitaal

by Gemeente Dessel

DESSEL - Sinds kort kan je digitaal je aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning en melding indienen bij de dienst ruimtelijke ordening van de gemeente Dessel. Dit kan via de website www.omgevingsloket.be. Uiteraard blijft de mogelijkheid voor een papieren dossier ook bestaan.

Hoe ga je te werk?

Op www.omgevingsloket.be kan je inloggen met je elektronische identiteitskaart of met je Federaal of Vlaamse token. Daarna word je door de verschillende stappen van de aanvraag geloodst, zoals het toevoegen van plannen, aanduiden van de locatie, invullen van de gegevens van de aanvraag, enz. Bovendien vind je bij elke stap instructiefilmpjes terug.

Voordelen

De nieuwe digitale werkwijze is voordelig voor jou als aanvrager maar ook voor de gemeente. Zo is het digitale aanvraagdossier automatisch beschikbaar voor de gemeente en kan jij als aanvrager de status van je dossier steeds raadplegen via de website www.omgevingsloket.be.

Wanneer er een extern advies aangevraagd moet worden, kan deze adviesverlener het dossier ook raadplegen via het omgevingsloket. De communicatie vanuit de gemeente met de aanvrager zal ook via dit omgevingsloket gebeuren.

Een digitale aanvraag werkt dus sneller, eenvoudiger en transparanter dan bij een traditionele papieren aanvraag.

Meer informatie

Wens je meer informatie of heb je nog vragen, wend je dan tot de dienst ruimtelijke ordening, ze helpen je graag verder.

Dienst ruimtelijke ordening
Hannekestraat 1