Extra hinder Steenweg op Leopoldsburg door rooien bomen

by Gemeente Balen

BALEN - Om de nutsmaatschappijen zonder onderbrekingen te laten doorwerken, zal men tussen 21 november en 2 december de bomen rooien tussen Bruine Kolk en de wijk Malou. De Steenweg op Leopoldsburg wordt dan overdag (7u tot 16u) afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers (omwille van hun veiligheid).

Er zal op werkdagen tussen 7u en 16u gewerkt worden in stroken van 100m. In die strook is er omwille van de veiligheid (vallende bomen) geen verkeer mogelijk, ook geen fietsers.

Vooruitgeschoven werken

Deze werken waren oorspronkelijk voorzien voor het voorjaar 2017. De wijziging geeft de nutsmaatschappijen de gelegenheid om hun werken in de eerste fase (tussen Schoor-Dorp en kruispunt met Bruine Kolk) vlotter en sneller te laten aansluiten op de werken in de tweede fase. Hierdoor zullen de rioleringswerken en de werken aan de fietspaden in het voorjaar 2017 vroeger kunnen starten.

Omdat deze werken samenvallen met de werken in de eerste fase, zijn overdag de handelaarsroutes niet altijd bereikbaar en moeten de klanten van de klanten van de handelaars en de plaatselijke bewoners soms een langere omleiding volgen. Dit geeft tijdelijk extra hinder, maar zorgt er anderzijds wel voor dat de werken sneller op mekaar kunnen aansluiten met de bedoeling de werken sneller te laten afronden.

Bereikbaarheid handelaars afhankelijk van de vordering van de werken

Buiten de werkuren (dus vóór 7u en nà 16u) blijven de huidige handelaarsroutes gelden.

De bereikbaarheid van de handelszaken uit handelaarsroute 3 is op werkdagen overdag (7u-16u) afhankelijk van de vordering van de werken, namelijk via handelaarsroute 3 of via de omleiding Lommel-Leopoldsburg.

Het gaat daarbij om volgende zaken:

• Advocatenkantoor Geukens, Jennen, Wouters en Gielis (tel. 014/81 27 96, bereikbaar via Schoorheide, militaire baan)
  • Villa Piepin (tel. 0484/27 74 55, bereikbaar via Bruine Kolk)
  • Frituur-restaurant Heihoef (tel. 014/ 81 71 43, afhankelijk van de werken)
  • i-Fitness (tel. 014/81 67 00, afhankelijk van de vordering van de werken)
  • Restaurant De Bonte Kip (tel. 014/96 05 60, afhankelijk van de werken)
  • Dr. Reynders en Dr. Willems (tel. 011/34 41 46 afhankelijk van de werken)
  • Kamphuizen Malou en De Kruier
  • Gorishoeve (tel. 011/40 32 62, makkelijkste via Leopoldsburg)
  • Dog Fashion (tel. 011/34 83 26, makkelijkste via Leopoldsburg)

Indien je overdag bij deze zaken moet zijn, neem je best eerst contact op met hen. Zij kunnen je het best adviseren hoe je hun zaak het gemakkelijkste kan bereiken op dat moment, omdat dit afhankelijk is van de vordering van de werken.

advertisement