Gemeente Dessel wijzigt tarieven zwemtickets Arendonk

Zwembad Arendonk — by Gemeente Arendonk

DESSEL - Al enkele jaren kunnen Desselaars in administratief centrum “De Plaetse” zwemtickets voor het zwembad van Arendonk en Geel aankopen aan een voordeeltarief. Vanaf 6 februari 2017 wordt het tarief voor de zwemtickets van het zwembad van Arendonk aangepast.

De laatste tijd kwamen er vanuit Arendonk steeds meer berichten dat het goedkopere tarief voor Desselaars bij sommige inwoners van Arendonk wat wrevel opwekte. Een Desselaar betaalde immers via ons subsidiesysteem slechts 1 euro per zwembeurt, terwijl een inwoner van Arendonk zelf 2 euro diende te betalen in het ‘eigen’ zwembad.

De gemeente Arendonk heeft ondertussen ook een tariefaanpassing doorgevoerd, waardoor ook wij genoodzaakt zijn om onze goedkopere tarieven aan te passen. Voortaan dienen wij in Arendonk 2,50 euro per ticket te betalen (i.p.v. 1,60 euro vroeger) waardoor ook een aanpassing van onze voordeeltarieven niet kan uitblijven. Wij verhogen de prijs van onze tickets vanaf 6 februari 2017 dan ook van 1 euro naar 1,50 euro.Toch nog een beduidende korting als je weet dat een niet-inwoner van Arendonk aan de zwembadkassa 3 euro als volwassene betaalt en 2,50 euro voor een kind (van 2 tot 15 jaar).

Geel ongewijzigd
De prijzen van de zwemtickets voor het zwembad in Geel blijven ongewijzigd. Dit betekent dat een Desselaar aan de onthaalbalie van het administratief centrum voor een zwemticket voor een volwassene nog steeds 3,00 euro betaalt, en voor een kind 2,00 euro. Toch nog steeds een stuk goedkoper dan de respectievelijke 4,10 euro en 2,90 euro die je als niet inwoner van Geel betaalt aan de zwembadbalie.

This article was originally published on @filipaerts