Gemeentebestuur verbijsterd over vernielzucht op begraafplaats

by Gemeente Mol

MOL/WEZEL - Het gemeentebestuur van Mol is diep geschokt over de blinde vernielzucht die gepaard ging met een diefstal van waardevolle metalen op de begraafplaats van Wezel. Een monument ter gedachtenis van onze gesneuvelden tijdens Wereldoorlogen I en II werd vrijwel volledig vernield om het kostbare metaal van de gedenkplaten te stelen. De politie is een onderzoek gestart.

De dieven toonden geen enkel respect voor het monument. Om de bronzen platen met de namen van de gesneuvelden los te wrikken, gingen ze de constructie te lijf met zwaar materieel. Het symbolisch uitermate belangrijke monument ligt daardoor vrijwel volledig in puin. De bronzen platen zijn verdwenen. Verder probeerden de dieven met een slijpschijf ook het grote kruis af te zagen. Ze slaagden evenwel niet in dit opzet.

Politie ter plaatse

Op dit moment weten we niet wanneer de feiten plaatsvonden, mogelijk tijdens het afgelopen weekend. Maandagvoormiddag 9 januari werden we als gemeentebestuur op de hoogte gebracht. Ook de politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. Een onderzoek werd opgestart.

Getuigen?

Mensen die de afgelopen dagen verdachten zaken hebben vastgelegd op of rond de begraafplaats van Wezel, worden gevraagd dit te melden aan de politie. Samen met alle inwoners hoopt het gemeentebestuur dat de daders worden gevat.