Give us a like and we'll keep you in the loop.

Lokaal nieuws gemaakt door de inwoners van Lommel, Mol, Balen, Dessel, Retie en Arendonk.

Groot Kapellen fier op MUURKUUR-muur van hand van Viv Vandeweyer

by Gemeente Mol
by Gemeente Mol

MOL - Op 6 september werd in Groot Kapellen een prachtige MUURKUUR-muur ingehuldigd. De buurtbewoners zijn er enorm blij mee. Het kunstwerk dat voortaan de tientallen meters lange muur en de elektriciteitscabine in Groot Kapellen siert, is van de hand van kunstenares Viv Vandeweyer. Het resultaat is verbluffend!

Dankzij MUURKUUR kunnen eigenaars van een lege, saaie gevelmuur, hun muur ter beschikking stellen van een kunstenaar die er iets moois van maakt. Uiteraard behoudt de eigenaar van de muur alle inspraak over wat er op zijn muur komt: een schilderwerk, gedicht, tekst, graffiti, een installatie,… Voor elke muur zoeken we de kunstenaar die qua aanpak en visie ‘matcht’ met de muur. MUURKUUR past binnen het project M.art en is een initiatief van jeugdhuis Tydeeh en de jeugddienst.

by Gemeente Mol
by Gemeente Mol

Perfecte match

In Groot Kapellen was het buurtbewoner Jo Mertens die bij MUURKUUR aanklopte. De buurtbewoners hoopten met een fraai ontwerp hun (paap)terreintje op te fleuren. Hun voorkeur ging uit naar een landelijk, rustgevend ontwerp. Al gauw zag MUURKUUR hiervoor de perfecte match met kunstenares Viv Vandeweyer. Na het nodige overleg en goedkeuring van het ontwerp, ging Viv in mei aan de slag. Vele penseelstreken later is het resultaat verbluffend. Tijdens de officiële inhuldiging op 6 september trakteerde de Cultuurraad iedereen op een drankje.

Meer info:

  • jeugddienst, 014 33 05 30, jeugddienst@gemeentemol.be
  • jeugdhuis Tydeeh, 014 32 12 83, info@tydeeh.be