Haal gratis bloemenzaad en help de bijen

by Gemeente Balen

BALEN - Zolang de voorraad strekt, kan je gratis bloemenzaad (max. 1 per gezin) afhalen in het gemeentehuis en VC De Kruierie. Bedoeling is om een zonnig hoekje in je tuin in te zaaien met dit zaadmengsel (best eind april, begin mei). Zo komen ontstaan er bloemenperkjes waarop bijen en vlinders verzot zijn.

Bijen in nood
De bij is een zeer belangrijke schakel in ons milieu en voor onze voedselvoorziening. Bijen zijn immers dé bestuivers bij uitstek. Maar onze bijen stellen het vandaag niet zo goed: het aantal bijen gaat drastisch achteruit. Er zijn verschillende oorzaken. Het gebruik van sommige pesticides, de klimaatverandering en verschraling van onze natuur (minder nectarbronnen) maakt de bijen gevoeliger voor ziektes. Met alle gevolgen voor onze voedselketen…

Maak kans op een bijenhotel
In juli, augustus en september staat je weide in volle bloei. Maak hiervan een foto, bezorg die via milieudienst@balen.be en maak kans op een bijenhotel.