Historisch boek over ‘Den Boulevard’ nu te koop

by Gemeente Mol

MOL - Het boek ‘Den Boulevard’ van auteur Stijn Geys brengt het boeiende relaas over ‘de laan die Mol modern maakte’. Het werd gedrukt in beperkte oplage, telt 168 pagina’s en is rijkelijk geïllustreerd. Voor 25 euro koop je al een exemplaar bij de dienst erfgoed in ‘t Getouw, Standaard Boekhandel of perswinkel ’t Pleintje.

Meer dan 100 huizen worden in het boek afzonderlijk besproken. Naast drie uitgebreide gastessays maakten tien dichters een exclusief gedicht over deze laan, een unieke verzameling! Wist je trouwens dat er 125 jaren geleden nog geen sprake was van deze laan? Het hele gebied heette simpelweg ‘Mollsch veld’, genoemd naar de uitgestrekte akkers en velden van het Centrum tot Millegem en Achterbos. Meer van dit kom je te weten in ‘Den Boulevard’.

Verkooppunten

• Dienst erfgoed, ’t Getouw (2de verdieping), Molenhoekstraat 2
  • Standaard Boekhandel, Statiestraat
  • Perswinkel ’t Pleintje, Ginderbroek 18

Voorintekenaars kunnen hun boek afhalen bij de dienst erfgoed.

Meer info: dienst erfgoed – vzw Kamer voor Heemkunde, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be