Give us a like and we'll keep you in the loop.

Lokaal nieuws gemaakt door de inwoners van Lommel, Mol, Balen, Dessel, Retie en Arendonk.

Koen Crucke deelt podiumzaal Rex met jong theatertalent

by <a href='https://inuwgemeente.smallteaser.com/user/balkvanbeel' class='captionLink'>Alain Trappeniers</a>
by Alain Trappeniers

MOL - Het jonge theatertalent van MinTh deelt dit najaar het podium met Koen Crucke in zaal Rex in Mol. Op 16 oktober om 14.30 uur spelen ze de Nederlandstalige vertolking van de muzikale romance “Gravin Maritza”. Het stuk is een mix van comedy, wervelende dans en onvergetelijke melodieën. 

In de muzikale romance Gravin Maritza vertolkt Koen Crucke de rol van “Vorst Populescu”. “In het stuk speel ik een amusante, ernstige, vrolijke, olijke, zeer waardige, niet-traditionele man”, vertelt Crucke enthousiast. “Vorst Populescu is een man die zich moeiteloos beweegt in een wereld van graven en baronessen, geniet van al het “schoon volk” dat hem omringt en er over waakt dat de adel edel blijft zonder in verveling te vallen. Hij vormt een leuk personage, en komt ook muzikaal aan zijn trekken.” Crucke speelde in het begin van zijn carrière al in “Gravin Maritza”, toen in de rol van de jonge Zsupan.

Veel “goesting”

Dat Crucke op tournee gaat met de jonge theatertalenten van het Kempense en Antwerpse MinTh, is voor de peetvader van het Vlaamse muziektheater een mooie uitdaging. “Kijk, er zijn nog zo weinig jonge gezelschappen die dit genre hoog in het vaandel dragen, dat ik meteen interesse had toen de vraag gesteld werd. Ik heb mijn manager een en ander laten navragen omdat ik artistieke kwaliteit wil bij het gezelschap waar ik eventueel wil mee gaan werken. Maar alles leek bijzonder ok en ook de rolverdeling ziet er prima uit. Voor mij dus een uitdaging, temeer omdat mijn agenda al boordevol evenementen en concerten zit voor dit jaar. Er is gelukkig een oplossing gevonden voor de knelpunten en ik heb met heel veel “goesting” ja gezegd”, aldus nog Crucke.

Podium-breed draaiend vlak

Geen stuk Hongaarser dan Imre Kálmáns “Gravin Maritza”. Kálmán schildert u een portret van Hongarije met betoverende rivieren, bossen en de eindeloze poesta. U staat een huwelijk van prachtige muziek en betoverende beelden te wachten. Gravin Maritza is een mix van comedy, wervelende dans, spectaculaire sets op een podium-breed draaiend vlak, een rist onvergetelijke melodieën en 24-karaats solisten! Ontspanning op z’n best!

Praktisch

Mis “Gravin Maritza”, dé muzikale romance van het najaar met Koen Crucke in de glansrol van Vorst Populescu, niet. Bestel vandaag nog je tickets via www.muziekintheater.be , kaarten@muziekintheater.be of 0468-10.34.48. De voorstelling in zaal Rex in Mol vindt plaats op zondag 16 oktober 2016 om 14.30 uur.