Lokale politie BDM waarschuwt voor diefstal uit voertuigen

by Gemeente Mol

MOL - De voorbije twee weken werd een vijftal inwoners in de politiezone Balen-Dessel-Mol het slachtoffer van een diefstal uit hun voertuig. De daders gingen telkens op dezelfde manier te werk. Om in de wagen te komen, werd het raam ingeslagen. Vervolgens werden waardevolle spullen uit de wagen gestolen, terwijl het voertuig maar voor korte tijd werd achtergelaten. Dit gebeurde bijvoorbeeld terwijl kinderen werden opgehaald aan de buitenschoolse kinderopvang in Achterbos, Sluis en Rauw. Het is duidelijk dat de daders iedere keer op de loer lagen om toe te slaan. De politie roept op tot waakzaamheid.

Niet alle diefstallen kunnen voorkomen worden, maar met gezond verstand en goede gewoonten kan er heel wat leed vermeden worden. Ook wie zijn wagen maar voor even verlaat. We zetten de belangrijkste tips op een rij om diefstal uit je wagen te beletten:

Goed afsluiten
Sluit je wagen altijd zorgvuldig af ook al is het maar voor even. Vergeet naast de portieren ook niet om ramen, open dak en koffer te sluiten.

Niets waardevols zichtbaar
Neem altijd alle waardevolle voorwerpen uit de wagen. Laat je toch spullen in de auto liggen, leg ze dan uit het zicht. Ook boorddocumenten zijn de laatste jaren erg gewild in het criminele circuit. Inschrijvingsbewijs, gelijkvormigheidsattest, geldig keuringsbewijs en verzekeringspapieren kunnen gebruikt worden om een andere gestolen wagen te verhandelen of om verzekeringsfraude te plegen. Let wel: je moet altijd in het bezit zijn van de originele documenten als je de baan op gaat.

Zie je iets verdacht? Bel 101!
Sociale controle is het beste wapen tegen inbraken. Zie je iets verdacht in de buurt? Bel dan onmiddellijk 101! Let bij verdachte situaties goed op de kenmerken van de voertuigen en mensen.

Wie slachtoffer wordt van diefstal geeft dit best zo snel mogelijk aan. Dit kan op elk politiekantoor in jouw buurt. Breng indien mogelijk een inventaris van de waardevolle voorwerpen en serienummers mee.

Meer info: politiezone Balen-Dessel-Mol, 014 33 37 00