Rampoefening op zaterdag 24 september op Keiheuvel

by Gemeente Balen

BALEN - Op zaterdag 24 september is er een grote rampoefening op de terreinen van Fiesta Mundial op recreatiedomein Keiheuvel. Alle hulpdiensten zullen hierbij betrokken worden.

Zaterdagmorgen houden de veiligheidsdiensten tussen 9u en 11u een grootschalige rampoefening op het terrein van Fiesta Mundial op recreatiedomein Keiheuvel in Balen (17de Escadrille Lichtvliegwezenlaan). In totaal doen zo’n 230 personen mee aan de oefening, waarvan een 100-tal figuranten die zullen geëvacueerd, opgevangen en verzorgd worden (zowel gekwetsten als niet-gekwetsten).

De oefening speelt zich volledig af binnen het recreatiedomein, maar toch kan er beperkte hinder zijn van af- en aanrijdende voertuigen van hulpdiensten.

Oefening voor gemeentelijk noodplan
Deze oefening kadert in het bijzonder nood- en interventieplan voor het festival Fiesta Mundial waarbij verschillende disciplines zullen worden ingezet: brandweer, politie, medische hulpverlening, civiele bescherming en communicatie.

Ook de psychosociale opvang van niet-gekwetsten zal getest worden tijdens de oefening aan dienstencentrum Den Travoo (ingang via Gasthuisstraat). Hiervoor zal het hulpverleningsnetwerk Balen-Mol ingezet worden.