Retiese gemeenteraad steunt rodeneuzenactie

by Gemeente Retie

RETIE - Voordat de gemeenteraad van 8 november van start ging, toonden de gemeenteraadsleden hun goed hart door een rode neus aan te kopen. Hiermee steunen ze de rodeneuzenactie, een gezamenlijk project van VTM, Qmusic en Belfius t.v.v. jongeren met psychische problemen.

De Retiese jeugdraad heeft i.s.m. JK2470 het initiatief genomen om de rode neuzen in Retie te verkopen.

1 op 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen. Heel weinig jongeren zetten de stap naar professionele hulp en daarom krijgen of vinden ze niet de zorg die ze verdienen.

Het doel van de actie is dan ook het taboe te doorbreken en geld in te zamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen.

De rode neuzen worden nog tot einde voorraad verkocht in de bibliotheek in de Nederstraat.

Meer info over de rodeneuzenactie op www.rodeneuzendag.be.

advertisement