Secretaris van OCMW Balen Sooi Mentens overleden

by Gemeente Balen

BALEN - Het bestuur en het personeel van OCMW Balen melden u het droeve nieuws dat François Mentens, OCMW-secretaris, op woensdag 22 juni thuis is overleden op een leeftijd van 59 jaar. Onder zijn leiding groeide het OCMW uit tot een toonaangevende organisatie. De afscheidsviering is op zaterdag 25 juni.

Sooi Mentens begon zijn loopbaan bij het OCMW in 1982 als maatschappelijk werker in het kindertehuis en werkte later ook in het rusthuis. In 1994 werd hij OCMW-secretaris en onder zijn leiding groeide het OCMW uit tot een toonaangevende organisatie.

Ook van het samenwerkingsverband van de OCMW's in de regio Balen, Dessel, Mol en Retie was Sooi één van de grondleggers en bezielers.

Een sterke en gedreven kapitein
OCMW-voorzitter Erik Borgmans: “Het bericht van zijn overlijden komt niet helemaal onverwacht maar toch sneller dan gedacht. Sooi ging al enkele jaren zeer moedig de strijd aan tegen zijn ziekte. Sinds korte tijd wist hij dat hij niet meer zou genezen. Toch bleef hij erg betrokken en maakte hij nog plannen. Met Sooi verliest het OCMW een sterke en gedreven kapitein die duidelijk wist waar hij naartoe wilde. Hij inspireerde, hij motiveerde, hij animeerde, hij organiseerde, regisseerde en kon ook 'gewoon werken'.

In de laatste fase in zijn leven en zijn loopbaan heeft hij dit alles moeten loslaten, er afscheid van moeten nemen en ook dat deed hij, moedig, stap voor stap. We zijn dankbaar voor alles wat hij realiseerde en zullen hem heel erg missen. Via deze weg wil het bestuur en het personeel haar medeleven betonen aan zijn echtgenote, zijn kinderen en kleinkinderen, zijn moeder en zijn familie.”

Afscheidsviering op zaterdag 25 juni
De afscheidsviering zal plaatsvinden op zaterdag 25 juni om 15u in aula 'De Heyduin', Hazenstraat 5 te Mol. Er is de mogelijkheid een laatste groet te brengen op vrijdag 24 juni bij Sooi thuis, Molenstraat 214 te Balen tussen 18u en 19u.