Snelheidsmeting voertuigen

by Gemeente Arendonk

ARENDONK - Het aanpakken van overdreven snelheid is voor het gemeentebestuur een prioriteit. Daarom worden snelheidsinformatieborden afwisselend geplaatst op verschillende locaties in de gemeente.

De borden werken op zonne-energie. Er werd al gemeten in Akkerstraat, Hoge Mauw, Hoendergaarsen, Hovestraat, Kerkstraat, Middelvelden, Moerenstraat en Wampenberg. Binnenkort verschijnt het snelheidsinformatiebord ook in Horststraat en Leeuwerfstraat.

De toestellen hebben een sensibiliserende functie. Ze beboeten niet. Wel maken ze chauffeurs erop attent wanneer ze te snel rijden. Hoewel de borden alleen de snelheid rechtstreeks weergeven van de aankomende voertuigen, registreren ze ook de snelheden van de voertuigen die de andere richting uitrijden.

Waar de borden worden geplaatst, beslist het gemeentebestuur in overleg met de politie. Het gaat meestal om plaatsen waarvan regelmatig wordt aangegeven dat die gevoelig zijn voor overdreven snelheid.

De snelheidsinformatieborden tellen ook permanent het verkeer, waardoor we zicht krijgen op de verkeersdrukte van de verschillende wegen.

advertisement