Win een leuke prijs met je frituurolie en -vet!

by Gemeente Arendonk

ARENDONK - Naar jaarlijkse gewoonte houdt IOK ook dit jaar weer een actie rond frituurolie en -vet. Breng op zaterdag 1 oktober tussen 9.00 uur en 12.00 uur je gebruikte frituurolie en –vet naar het containerpark en doe mee aan een wedstrijd.

Uit alle deelnemers wordt een winnaar getrokken die een spiksplinternieuwe friteuse krijgt! Bovendien is er voor elke deelnemer een leuke attentie.

Alle gebruikte frituuroliën en –vetten die correct worden ingezameld via het containerpark, kunnen nuttig gerecycleerd en hergebruikt worden. Zo wordt 98% van de ingezamelde hoeveelheden verwerkt door de biodieselsector. 2% wordt gebruikt voor de productie van detergenten, smeermiddelen, kaarsen of cosmetica. Jammer genoeg verdwijnen veel van die oliën en –vetten nog steeds in de gootsteen, het toilet, de tuin, het riool of tussen het restafval. En zo brengen ze veel schade toe aan ons milieu: verstopte afvoerbuizen en leidingen, bodem- en watervervuiling, problemen in de waterzuivering … Breng je gebruikte frituuroliën en –vetten dus altijd naar je containerpark!