Wél kinderopvang in tweede week van kerstvakantie

by Gemeente Mol

MOL - In tegenstelling tot de voorbije jaren organiseren ze in de gemeente Mol deze kerstvakantie wel kinderopvang. Normaal gezien hebben ze tijdens de vakantie een collectieve sluiting van twee weken.

Dit jaar beperken ze de sluiting tot de eerste week van de kerstvakantie én organiseren ze in de tweede vakantieweek opvang in de centrale kinderclub ’t Krekeltje. Vanaf zaterdag 10 december (9 uur) kunnen ouders hiervoor online inschrijven.

We benadrukken dat het hier gaat om een proefproject dat voorlopig alleen geldt voor deze kerstvakantie.

De collectieve sluiting van twee weken was tot op heden van groot belang voor de personeelsplanning doorheen het jaar. Dankzij het online inschrijvingssysteem kunnen ze de medewerkers efficiënter inplannen, wat dit proefproject mogelijk maakt.

Waarom kinderopvang in tweede week kerstvakantie?

In de tweede week van de kerstvakantie zijn er geen feestdagen, waardoor heel wat ouders extra nood hebben aan kinderopvang.

Ze voorzien 56 plaatsen in kinderclub ’t Krekeltje (Molderdijk) voor opvang tussen 7 en 18.30 uur.

Wat met de toekomst?

De beslissing voor de komende jaren hangt af van het aantal kinderen dat ze tijdens de tweede vakantieweek zullen opvangen én de haalbaarheid voor het bestaande personeelsteam om structureel de collectieve sluiting te beperken tot één week. In de loop van 2017 analyseren ze of de personeelsplanning haalbaar blijft met een collectieve sluiting van één week.

Hopelijk komen ze met de organisatie van kinderopvang tijdens de tweede vakantieweek heel wat ouders tegemoet in hun nood aan opvang.

Meer info: dienst buitenschoolse kinderopvang, 014 33 05 31, bkomol@gemeentemol.be